Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka „Tuńczyk po polsku”

Składniki:

  • cebula
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (NIE w oleju!)
  • puszka kukurydzy
  • mały słoiczek majonezu
  • szczypta pieprzu i soli

Sposób wykonania:

  1. Do miski dodajemy odsączoną kukurydzę i również porządnie odsączonego tuńczyka (żeby woda z pod obu składników nie rozrzedziła majonezu, bo zrobi się zupa, a nie sałatka:). Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy 4 łyżki majonezu i już sałatka jest gotowa! Można ją przełożyć na półmisek i udekorować dowolnymi ziołami.
    Szybko i tanim kosztem…

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Rogozik

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *