Składniki:
- 1kg sera białego
- 8 jajek
- półtorej szklanki cukru
- 1 margaryna
- półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
- rodzynki
- budyń (najlepiej śmietankowy
Sposób wykonania:
- Ser biały zmielić w maszynce i dodać żółtka jaj i cukier mieszając na jednolitą masę. Dodać do środka rodzynki. Do miski włożyć margarynę cukier i ucierać wszystko na jednolitą masę dodając podczas ucierania skręcony ser biały z żółtkami i rodzynkami oraz budyń i proszek do pieczenia. Wszystko ucierać dość długo na jednolitą, kremową masę (nie może w niej być grudek). Na koniec ubić białka jaj na sztywną pianę. Dodać pianę do masy i połączyć mieszając. Włożyć do formy i piec w temperaturze od 180 do 220 stopni C około 60 minut.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Rogozik