Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik Marzeny

Składniki:

  • 1kg sera białego
  • 8 jajek
  • półtorej szklanki cukru
  • 1 margaryna
  • półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
  • rodzynki
  • budyń (najlepiej śmietankowy
     

Sposób wykonania:

  1. Ser biały zmielić w maszynce i dodać żółtka jaj i cukier mieszając na jednolitą masę. Dodać do środka rodzynki. Do miski włożyć margarynę cukier i ucierać wszystko na jednolitą masę dodając podczas ucierania skręcony ser biały z żółtkami i rodzynkami oraz budyń i proszek do pieczenia. Wszystko ucierać dość długo na jednolitą, kremową masę (nie może w niej być grudek). Na koniec ubić  białka jaj na sztywną pianę. Dodać pianę do masy i połączyć mieszając. Włożyć do formy i piec w temperaturze od 180 do 220 stopni C około 60 minut.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Rogozik
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *