Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z szynka i serem

Składniki:

  • ½ op. makaronu ryżowego
  • 25 dag szynki
  • 25 dag żółtego sera
  • cebula
  • puszka kukurydzy
  • 2 czerwone papryki
  • 3 ogórki
  • szczypiorek
  • sól
  • majonez

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie papryki oraz ser pokroić w kostkę, ogórki w plasterki, szynkę w paseczki, a cebulę w piórka.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając odcedzony makaron oraz odsączoną z zalewy kukurydze.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą i polewamy majonezem.
    Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *