Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z fasolką i kukurydzą

Składniki:

  • 100 g długo ziarnistego ryżu
  • 100 g czerwonej fasoli z puszki
  • mała cebula
  • strąk czerwonej papryki
  • 50 g kukurydzy z puszki
  • pomarańcza
  • łyżka  soku cytrynowego
  • natka
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie fasolkę i kukurydzę odsączyć z puszki.
    Następnie cebulę posiekać a pomarańcze obrać i podzielić na cząstki.
    Wszystkie składniki wymieszać, dodając ugotowany ryż.
    Sok z cytryny  wymieszać z oliwa, posiekaną natką pietruszki, solą ora pieprzem.
    Sosem polać sałatek i jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *