Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka przepisu Ulki

Prosta a zarazem pyszna sałatka, do której potrzeba tylko kilka składników. Aby ją wykonać będziesz potrzebować: fasolki szparagowej, pomidorków koktajlowych, oliwek i parmezanu. 
 

Składniki:

  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1 słoiczek zielonych oliwek
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • kawałek sera parmezan
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Z fasolki szparagowej odciąć zdrewniałe końcówki.
    Pokroić je na mniejsze kawałki, które wrzucić do garnka.
    Zalać woda i ugotować na półtwardo.
    Wówczas fasolkę odcedzić i poczekać, aż ostygnie.
    W między czasie oliwki odsączyć z zalewy, najlepiej pozostawić je w całości.
    Natomiast pomidorki umyć i przekroić na połówki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Całość skropić oliwą z oliwek i sosem sojowym.
    Oprószyć do smaku solą oraz pieprzem.
    Na sam koniec posypać parmezanem startym na tarce o grubych oczkach. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *