Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowy budyń Tomka

Pyszny domowy budyń czekoladowy, bez chemii i konserwantów. Do jego wykonania potrzebujesz: kakao, mleka, masła, odrobiny cukru i mąki. 
 

Składniki:

  • kilka truskawek 
  • ½  łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 ½  łyżki gorzkiego kakao
  • 250 ml mleka
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka masła

Sposób wykonania:

  1. Do rondelka wlać mleko.
    Wsypać cukier oraz cukier waniliowy.
    Następnie wsypać mąkę kukurydzianą i kakao.
    Całość mieszając podgrzewać na małym ogniu.
    Gotować do momentu, aż budyń zacznie gęstnieć.
    Wówczas zdjąć rondelek z ognia.
    Dodać do niego masło i energicznie wymieszać.’
    Następnie truskawki umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
    Część ułożyć na dnie pucharków.
    Zalać je budyniem.
    Wierzch również udekorować truskawkami.
    Budyń można podawać na zimno lub gorąco.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *