Składniki:
- 1 mały ananas
- 1 mały kantalup
- 1 mały melon
- 2 mango
- 3 kiwi
- 3 owoce karambola (owoc gwieździsty)
Dresing:
- sok z 3 limonek
- 1 łyżeczka drobno utartego imbiru
- 2 łyżeczki miodu
Sposób przyrządzenia:
Składniki dresingu dokładnie wymieszać. Ananasa i mango obrać, pokroić w kostkę. Melona i kantalup przekroić na połowę i używając małej łyżeczki wycinać kuliste kawałki. Kiwi obrać, pokroić na ćwiartki. Owoc karambola pokroić w poprzeczne plastry, część odłożyć do dekoracji. Wszystkie składniki wymieszać w szklanej salaterce wraz z dresingiem, na wierzchu ułożyć plastry karambola. Całość udekorować cieniutkimi paseczkami skórki z limonki. Przed podaniem schłodzić. Polecam, pychota.