Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka owocowa Iwony

Składniki:

  • 25 dkg mrożonych truskawek
  • 25 dkg mrożonych śliwek
  • 2 jabłka
  • kieliszek koniaku
  • ½ szklanki rodzynek
  • 2 łyżki cukru
  • sok z ½ cytryny

    Sposób przyrządzenia:

    Jabłka umyć i obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny, włożyć do salaterki. Lekko rozmrożone truskawki i śliwki pozbawione pestek pokroić dowolnie i dodać do salaterki z jabłkami. Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie, osączyć na sicie i dodać do sałatki. Pokrojone owoce wymieszać , dodać cukier i koniak.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *