Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ogórkowo-szparagowa

Składniki:

  • 2 ogórki ogrodowe
  • 30 dag ugotowanych szparagów
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 szkl. pieczeni cielęcej pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 35 dag truskawek

    Sos:

  • 4 łyżki majonezu
  • 5 łyżek śmietany
  • cukier
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Ogórki pokroić w plasterki, szparagi na 3 cm kawałki a jajka posiekać.
    Wszystko razem połączyć.
    Dodać jeszcze mięso pokrojone w kostkę oraz posiekany koperek.
    Następnie  majonez wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem, polać sałatkę.
    Całość delikatnie przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *