Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ogórkowa z marchewką

Składniki:

  • ogórki 2,5 kg
  • cebula 1/4 kg
  • marchewka
  • pietruszka
  • woda 1 szklanka
  • ocet 1 szklanka
  • cukier 1 szklanka
  • olej 1/2 szklanki

    Sposób przyrządzenia:
    Ogórki należy dokładnie umyć, a następnie pokroić w plasterki. Cebulę
    należy obrać i pokroić w półplasterki. marchewkę pokroić w półplasterki,
    podobnie pietruszkę. Z wody, octu, cukru i oleju należy przygotować
    zalewę, wymieszać ją z warzywami, odstawić na około 3 godziny, następnie
    przekładać do słoików, szczelnie zakręcać i pasteryzować przez kilka
    minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *