Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka „Makaroniara”

Składniki

  • makaron świderki, lub wstążki
  • 200g sera żółtego
  • cebula
  • 15 dag szynki lub polędwicy drobiowej
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

    Sposób przygotowania
    Makaron ugotować, odsączyć i wystudzić. Wrzucić do miski. Ser kroimy w kosteczkę i wrzucamy do makaronu. Szynkę także kroimy w kostkę i wrzucamy do naczynia. Cebulę obieramy, parzymy w gorącej wodzie i kroimy na drobną kosteczkę. Wrzucamy do naczynia. Na końcu dodajemy sól i pieprz do smaku. Mieszamy z majonezem.

    Przepis nadesłany na konkurs Godin przez m258

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *