Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka jajeczna z jabłkiem

Składniki:

  • 6 jajek
  • 3 jabłka
  • 6 ogórków konserwowych
  • 350 g mortadeli
  • 1 słoik czerwonej papryki
  • 3 łyżki ketchupu pomidorowego

    Sposób wykonania:
    Jajka ugotować na twardo.
    W między czasie obrane jabłka drobno pokroić, ogórki pokroić w kostkę a mortadelę najpierw w plastry a potem w kostkę.
    Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodając jeszcze oduczoną paprykę z zalewy oraz obrane i pokrojone w kostkę jajka.
    Następnie majonez wymieszać z ketchupem i polać nim sałatkę.
    Delikatnie przemieszać i wstawić do lodówki na 6 godzin.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *