Składniki:
• kapusta pekińska
• majonez
• ketchup
• przyprawa gyros "Kotanyi"
• pomidory obrane ze skórki
• kukurydza
• mięso mielone (może być drobno pokrojony filet z kurczaka lub karkówka)
Sposób przyrządzenia:
Mięsko podsmażyć z przyprawą Gyros. Odstawić do ostygnięcia. Następnie drobno poszatkować kapustę i wsypać warstwę do miski. Na kapustę kładziemy kleksy majonezu i kleksy ketchupu (nie przesadzić z ilością). Następnie sypiemy warstwę kukurydzy, na to obrane pomidorki pokrojone w kostkę. Dalej podsmażone mięsko. Na to znów pomidorki, kukurydza i posiekana kapusta. Na koniec znów kleksy majonezu i ketchupu.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.
3 comments for “Sałatka Gyros warstwowa”