Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka cebulowa z jajkami

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 5 cebul (białe i czerwone)
  • 1 szklanka majonezu
  • ocet winny
  • natka pietruszki
  • sól, biały pieprz


Sposób przyrządzenia:

Cebulę obrać, pokroić w plastry o grubości około 5 mm. W rondlu zagotować wodę, dodać cebulę, gotować 2, 3 minuty, odcedzić, przelać zimną wodą. Blanszowaną cebulę skropić octem winnym, przyprawić, odstawić na godzinę. Jajka obrać, pokroić w ćwiartki, przyprawić. Na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty ułożyć kopczyk z ćwiartek jajka i krążków cebuli, polać obficie majonezem, posypać natką pietruszki, lub w wersji bardziej luksusowej kawiorem.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Martusia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *