Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ananasowo-selerowa

Składniki:

  • 40 dag selera naciowego
  • 2 torebki ryżu
  • 10 dag łuskanych orzechów włoskich
  • 1 puszka ananasa
  • 4 czubate łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • sok z 1/3 cytryny
  • sól i pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie obranego selera zetrzeć na tarce, ananasa pokroić na kawałki a orzechy posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać, dodając odcedzony ryż.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie majonez wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Polać sosem sałatkę i delikatnie przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *