Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż ze szparagami i papryką

Składniki:

  • 2 torebki ryżu
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 2 marchewki
  • 200 g pędów bambusa
  • 1 wiązka zielonych szparagów
  • 1 por
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 6 łyżek sosu słodko-kwaśnego

Sposób wykonania:

  1. Papryki pokroić w paski, marchewki na plasterki, pora w krążki a pędy bambusa i szparagi na mniejsze kawałki.
    Wszystkie  składniki  wrzucić do woka z rozgrzanym olejem roślinnym i sezamowym.
    Trzymać na małym ogniu do miękkości warzyw.
    W między czasie ugotować ryż według opisu na opakowaniu.
    Po odcedzeniu wymieszać go z warzywami i polać sosem ostrygowym i słodko-kwaśnym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *