Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż o smaku pomarańczy

Składniki:

  • 2 szkl. ryżu
  • 6 łyżek masła
  • 1 cebula
  • ½ selera
  • 1 szkl. soku pomarańczowego
  • sól
  • cukier
  • starta skórka z 1 cytryny

    Sposób wykonania:
    Ryż zalać wodą i ugotować na pół miękko.
    W między czasie selera oraz cebule posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać ryż i wlać sok pomarańczowy.
    Całość wmieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Pozostawić na małym ogniu ok. 15 minut.
    Przed podaniem posypać startą skórką z cytryny.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Monikę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *