Składniki:
- ½ l soku z pomarańczy
- 10 dag cukru
- 1 łyżka posiekanej skórki pomarańczowej
- 1 łyżka likieru pomarańczowego
Składniki:
Składniki: ½ szkl soku pomarańczowego garść żurawin 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka miodu Sposób wykonania: Do rondelka wlać sok z pomarańczy i podgrzać go na małym ogniu. Wówczas dodać miód, żurawiny i rozmaryn. Dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Gdy żurawiny się rozgotują odstawić rondelek do ostygnięcia. Wówczas…
Składniki: 3 łyżki syropu z jabłek 2 łyżki soku pomarańczowego 3 łyżki rumu 3 kostki lodu kilka plasterków jabłka Sposób wykonania: Do shakera wlać sok pomarańczowy. Dodać rum, syrop z jabłek oraz kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do wysokiej szklanki i udekorować plasterkami jabłka.