Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Różyczki brokuł z czosnkiem i pistacjami

Składniki:

    • 1 kg różyczek ze świeżych brokuł
    • 1/3 szklanki masła
    • 1 łyżeczka brązowego cukru
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 2 łyżeczki octu
    • 2 posiekane ząbki czosnku
    • ¼ łyżeczki mielonego pieprzu
    • 1/3 szklanki posiekanych orzechów pistacjowych


    Sposób przyrządzenia:

    W małym rondlu rozpuścić masło, dodać cukier, sos sojowy, ocet i czosnek. Doprowadzić do wrzenia, dodać orzechy, wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce. Wypłukane różyczki brokuł zalać wrzątkiem, gotować powoli 7 minut. Odcedzić, lekko odparować, wyłożyć na półmisek, polać masłem z dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *