Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rosół na wątrobie cielęcej

Składniki:

  • 100 g wątroby cielęcej
  • jajko
  • 30 g masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Masło utrzeć razem z jajkiem po czym przełożyć do zmielonej wątroby.
Dodać jeszcze natkę pietruszki, majeranek, czosnek oraz bułkę tartą.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Z powstałej masy nabieramy palcami kawałki, które wrzucamy na osolony wrzątek.
Gotować około 10 minut po czym je odcedzić i przełożyć do wazy z rosołem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *