Składniki:
- • 60 dag szynki
• 1 ogórek kiszony
• 15 dag boczku wędzonego
• 10 dag masła
• 3 łyżki śmietany
• musztarda
• sól, pieprz
• olej słonecznikowy
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć i pokroić na cztery części. Każdy z kawałków rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa i posolić. Ogórek i cebulę skroić w drobną kostkę. Boczek także pokroić w kostkę, ale nieco większą. Wszystko wymieszać razem dodając odrobinę pieprzu.
Farsz nałożyć na mięso posmarowane masłem i musztardą. Zawinąć mięso w roladki, krótszymi krawędziami do wewnątrz (można związać roladki nitką albo spiąć szpilkami do mięsa). Rozgrzać na patelni olej i smażyć z obu stron. Można dolać wody i dusić, aż do momentu kiedy będą miękkie. Wyjąć roladki. Zmieszać wodę z mąką i dolać do sosu z pieczenia, doprawić śmietaną i solą.
„Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez edison”
1 comment for “Roladki wieprzowe z boczkiem wędzonym”