Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki wieprzowe z boczkiem wędzonym

Składniki:

    • 60 dag szynki
    • 1 ogórek kiszony
    • 15 dag boczku wędzonego
    • 10 dag masła
    • 3 łyżki śmietany
    • musztarda
    • sól, pieprz
    • olej słonecznikowy

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć i pokroić na cztery części. Każdy z kawałków rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa i posolić. Ogórek i cebulę skroić w drobną kostkę. Boczek także pokroić w kostkę, ale nieco większą. Wszystko wymieszać razem dodając odrobinę pieprzu.
    Farsz nałożyć na mięso posmarowane masłem i musztardą. Zawinąć mięso w roladki, krótszymi krawędziami do wewnątrz (można związać roladki nitką albo spiąć szpilkami do mięsa). Rozgrzać na patelni olej i smażyć z obu stron. Można dolać wody i dusić, aż do momentu kiedy będą miękkie. Wyjąć roladki. Zmieszać wodę z mąką i dolać do sosu z pieczenia, doprawić śmietaną i solą.

    „Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez edison”

1 comment for “Roladki wieprzowe z boczkiem wędzonym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *