Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki cielęce z grzybowym farszem

Skład:

  • sznycle cielęce
  • plastry szynki
  • olej
  • masło
  • cebula
  • pieczarki lub grzyby leśne
  • żółtka jaj
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:
Sznycle ostrożnie ale bardzo dokładnie rozbić na cienkie plastry, przyprawić. Grzyby drobno pokroić, cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę. Na maśle zeszklić cebulę, dodać grzyby, udusić. Do schłodzonych grzybów dodać żółtka jaj, przyprawić, dokładnie wymieszać. Na każdy kotlet nałożyć plaster szynki, posmarować masą grzybową, dokładnie zrolować, spiąć wykałaczkami lub powiązać nicią. Usmażyć na oleju. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zrobić sos.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *