Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rogaliki

 

Składniki:

    • 3 szklanki mąki
    • 1,5 szklanki serka waniliowego homogenizowanego
    • 1 kostka margaryny
    • 1 słoik marmolady

Sposób przyrządzenia:
Mąkę przesiewam przez sitko, dodaje margarynę (ścieram na tarce na grubych oczkach, bo jest szybciej)i serki waniliowe, wyrabiam ciasto i wstawiam do lodówki na 24h. Na drugi dzień kulę ciasta dzielę na 4 części, każdą rozwałkowuje na koło i dzielę na 8 części, tak jak się kroi pizzę, na na końcu każdej części daje łyżeczkę marmolady i zwijam do środka. Z ciasta wychodzi 32 rogaliki Układam na posmarowanej blaszce i piekę aż się zrumienią. Do rogalików najlepsze nadzienie jest z marmolady, dżem jest trochę za rzadki i w czasie pieczenia wycieka z rogalików. Smacznego

1 comment for “Rogaliki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *