Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z pieczarkami i żółtym serem

Składniki:

  • 1szkl. ryżu
  • 3 łyżki masła
  • 50 g pieczarek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka skórki startej z cytryny
  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2-3 łyżki startego żółtego sera
  • 3 szkl. bulionu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Pieczarki sprzyjać wrzątkiem po czym je obrać i pokroić na plasterki, które przesmażyć na rozgrzanym maśle.
Następnie do pieczarek dodać ryż i trzymać na ogniu jeszcze około 3 minut po czym zalać bulion.
Gotować do momentu aż ryz wchłonie cały płyn.
Wówczas doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Przed podaniem posypać parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *