Składniki:
- 450 g mięsa z krabów
- ½ czerwonej papryki
- 125 g kapusty pekińskiej
- 25 g kiełków fasoli
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 16 arkuszy ciasta wonton
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
Sposób wykonania:
Do mięsa z krabów dodać poszatkowaną kapustę, pokrojoną w kostkę paprykę, kiełki fasoli, sos sojowy i sok z limonki.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Odstawić na bok na 15 minut.
Po tym czasie powstały farsz rozłoży cna arkuszach ciasta.
Pozostawić odrobinę farszu na potem.
Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem aby lepiej mogły się zlepić.
Smażyć pierożki partiami na rozgrzanym oleju około 3-4 minut.
Przed podaniem odsączyć na papierowym ręcznik.
Natomiast resztę nadzienia podgrzać i posypać nim pierożki oraz skropić olejem sezamowym.