Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ragu z wieprzowiny i ziemniaków

Składniki:

    • 50 dkg mięsa wieprzowego
    • 2 cebule
    • 4 średnie ziemniaki
    • 1 pietruszka
    • 1 marchewka
    • 1 szklanka bulionu mięsnego
    • ulubione zioła
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Umyte mięso pokroić w grubą kostkę. Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki. Obraną marchew, pietruszkę i cebulę pokroić w plastry. Wszystkie składniki włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem, przyprawić i oprószyć ulubionymi ziołami. Piec w piekarniku, 20 minut pod przykryciem, następnie odkryć i dopiec.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *