Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ragout egzotyczne

Składniki:
• 50 dag piersi z indyka
• 2 jabłka
• 2 cebule
• 2 banany
• 2 żółtka
• szklanka ryżu
• szklanka bulionu z kostki
• szklanka śmietany – 18proc.
• 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
• 4 łyżki oliwy
• łyżka mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej
• łyżka wiórków kokosowych
• łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
• płaska łyżka przyprawy curry
• łyżeczka vegety
• 1/2 łyżeczki kurkumy
• sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć i osączyć, a następnie pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem.
Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę.
Cebule obrać, pokroić w małą kostkę i zeszklić na 2 łyżkach oliwy, dodać mięso, jabłka, wiórki kokosowe i wegetę.
Wlać 5 łyżek wody i dusić mięso, pod przykryciem, na małym ogniu, 30 minut.
W razie potrzeby uzupełnić wyparowany sos wodą. Umyty i osączony ryż skropić 1 łyżką oliwy.
Bulion rozcieńczyć 1/2 szklanki gorącej wody z dodatkiem kurkumy. Ryż zalać gorącym bulionem, gotować pod przykryciem, na małym ogniu, 20 minut, a następnie odstawić i trzymać w cieple.
Gdy mięso będzie miękkie, wlać do potrawy śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować.
Potrawę zdjąć z ognia, dodać jogurt roztrzepany z żółtkami i curry.
Banany obrać, pokroić w plasterki i szybko obsmażyć na pozostałej oliwie.
Można je również oprószyć curry.
Na ogrzany półmisek wyłożyć ryż, a na nim ułożyć mięso i banany.
Ragoût posypać natką pietruszki i od razu podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *