Składniki:
- 1 kg twarogu
- ½ kostki masła
- 1 szkl. cukru pudru
- 4 jajka
- op. budyniu waniliowego
- 2 łyzeczki cukru waniliowego
- 2 łyżeczki kaszy manny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cytryna
- tłuszcz do formy
Sposób wykonania:
Jajka utrzeć razem z cukrem po czym dodać sok wyciśnięty z cytryny oraz 2 łyżeczki skórki.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie masło utrzeć na puch, wówczas nie przerywając ucierania dodać jajeczną masę, ser oraz budyń wymieszany z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia oraz kasza manna.
Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej folią aluminiową.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.