Składniki:
- 12 kromek bułki weka
- 2 filety z kurczaka
- 12 listków zielonej sałaty
- brzoskwi nie konserwowane
- masło
- majonez
- natka pietruszki
- 1 szklanka białego wina
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
W rondlu doprowadzić do wrzenia wini i wodę w takiej ilości aby pokrywały gotowane w rondlu filety z kurczaka. Gotować powoli aż mięso będzie dostatecznie miękkie. Ugotowane filety wyjąć z wywaru, przyprawić solą i pieprzem, schłodzić. Brzoskwinie obsączyć z zalewy, pokroić w paski. Z kromek weka ostrym nożem obkroić skórę. Tak przygotowane kromki pieczywa posmarować masłem, obłożyć każdą listkiem sałaty, pokrojonym w plastry filetem z kurczaka. Na koniec udekorować majonezem, paskami brzoskwiń i natką pietruszki.