Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puszyste naleśniki

Składniki
Ciasto:

  • 1/4 l mleka
  • 2 jajka
  • 7 łyżek mąki
  • 2 łyżki cukru (do słodkiego farszu)
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smażenia (najlepiej sklarowane masło)

Farsz:

  • 0,5 kg białego tłustego sera
  • 2 żółtka śmietana 18 proc.
  • garść rodzynek (niekonieczne)
  • cukier waniliowy
  • cukier puder do smaku

Sos:

  • duży jogurt naturalny
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.
  • 2 krople olejku migdałowego
  • łyżka cukru konfitury
  • wiśniowe

Sposób przyrządzenia:
Jajka wbić do mleka, rozmącić, dodać sól, dalej dodawać po łyżce mąkę i cukier uważając, żeby nie zrobiły się grudki. Na koniec do ciasta dodać łyżkę stopionego masła i odstawić na pół godziny, żeby mąka spęczniała.
Robimy farsz. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Na koniec można dodać namoczone rodzynki.
Sos: jogurt wymieszać ze śmietaną i łyżką cukru cukrem pudrem, dodać olejek, sos nie powinien być słodki.
Na rozgrzaną patelnię kłaść odrobinę tłuszczu i smażyć naleśniki. Konsystencję ciasta regulować dolewając ewentualnie mleko, jednak powinno być dość gęste. Gotowe naleśniki napełniać farszem i układać na talerzu. Polać sosem i konfiturami. Uwagi: Konfitury powinny być płynne, ewentualnie można zastosować tzw. fryżelinę owocową lub gotowy sos do lodów. Nie należy smażyć naleśników z nadzieniem, gdyż ser się zetnie, danie ma być chłodne. Oczywiście można stosować dowolne farsze, pamiętając, żeby nie dodawać cukru do słonych naleśników.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *