Składniki:
- 100 g suszonych grzybów
- 200 g czerstwego pszennego chleba
- 4 cebule
- 5 łyżek masła
- 1 l wody
- śmietana
- sól
Składniki: 500 g świeżych grzybów 3 pomidory 4 ziemianki 2 cebule 4 łyżki masła sól koperek natka pietruszki 1,5 l wody Sposób wykonania: Sparzone pomidory obrać a potem pokroić je w kostkę a cebulę w półkrążki. Następnie wrzucić całość na rozgrzane masło i podsmażyć. W między czasie pokrojone grzyby zalać osoloną wodą i gotować ok.…
Składniki: 1,2 l bulionu 50 g suszonych grzybów 10 ziemniaków 2 cebule 1 pietruszka 2 łyżki smalcu liść laurowy sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Bulion doprowadzić do zagotowania po czym wrzucić do niego liść laurowy, ziemianki pokrojone w kostkę oraz pieprz, ugotować. Następnie namoczone grzyby również ugotować po czym je posiekać. Cebulę i pietruszkę…
Składniki: 500 g świeżych grzybów 3 pomidory 4 ziemniaki 2 cebule 4 łyżki masła sól koperek natka pietruszki 1,5 l wody Sposób wykonania: Obrane pomidory pokroić w kostkę a cebule pokroić na półkrążki po czym wrzucić wszystko na patelnie z rozgrzanym masłem i podsmażyć. W między czasie pokroić grzyby, zalać je osoloną wodą i gotować…