Składniki: 100 g suszonych grzybów 1,5 l wody 3 kiszone ogórki 2 cebule 4 ziemniaki 1 pietruszka 2-3 łyżki masła śmietana sól pieprz zielenina Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić. Gdy namokną ugotować po czym je odcedzić i pokroić. W między czasie cebulę pokroić w krążki a pietruszkę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle.…
Kategoria: Zupa Grzybowa
Zupa Grzybowa
Kapuśniak maślany z grzybami
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 1,8 l bulionu z grzybów 2 cebule 2 łyżki masła łyżka mąki 1 szkl. śmietany 5-6 ziarenek pieprzu sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego masła po czym dodać do niej kiszoną kapustę. Całość wymieszać i jeszcze przez chwilę smażyć, wówczas zalać całość bulionem i trzymać…
Zupa Grzybowa
Zupa z marynowanego szczawiu z grzybami
by Dorota Czeladzka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg wołowiny 2 l wody 2 pieczone cebule 200 g grzybów ½ szkl. marynowanego szczawiu ½ szkl. śmietany 2 łyżki mąki sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso, cebulę oraz grzyby zalać wodą i ugotować wywar po czym go przecedzić. Następnie do wywaru dodać szczaw oraz śmietanę wymieszaną z mąką. Całość dokładnie wymieszać…
Zupa Grzybowa
Kapuśniak z suszonymi grzybami
by Ewa Woźniak • • 0 Comments
Składniki: 200 g kiszonej kapusty 1,8 l wody 50 g suszonych grzybów 3 cebule ½ szkl. oleju łyżka mąki 3 łyżki masła sól Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać kiszoną kapustę i nadal trzymać na ogniu do momentu, aż kapusta stanie się miękka.…