Składniki: 1 kg gotowanego drobiowego mięsa 2 cebule 2 słoiki wegetariańskiej mieszanki warzywnej 1 puszka kukurydzy 1 l bulionu 1 mały słoik grzybów w zalewie 200 g śmietany 30% świeże zioła 100 ml słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju razem z cebula pokrojoną w krążki. Następnie dodać sałatę razem z zalewą…
Kategoria: Zupy
Kapuśniak
Kapuśniak z mięsem mielonym
by Ola Ciok • • 0 Comments
Składniki: margaryna 1 kg mieszanego mięsa mielonego 4 cebule 8 ogórków konserwowych 1 słoik sosu cygańskiego 2 łyżeczki bulionu 800 g kapusty kiszonej 400 g słodkiej śmietanki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oraz cebulę pokrojoną plastry obsmażyć na rozgrzanej margarynie. W między czasie ogórki pokroić w słupki i poddusić i dodać do mięsa. Wlać…
Zupy
Zupa ziemniaczana z serem
by Dorota Gradowski • • 0 Comments
Składniki: 1,2 kg ziemniaków 2 marchewki 1 por 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka bulionu 1 opakowanie twarożku śmietankowego 1 opakowanie twarożku z ziołami 1 łyżeczka natki pietruszki 1 łyżeczka szczypiorku bulion warzywny Sposób wykonania: Obrane ziemianki pokroić na ćwiartki, zalać je wodą, doprowadzić do wrzenia i wrzucić marchew oraz por pokrojone na duże kawałki. Wlać…
Zupa fasolowa
Czerwona zupa fasolowa
by Sylwia Toczek • • 0 Comments
Zupy
Kartoflanka z pieczenią rzymską
by Lidia Parol • • 0 Comments
Składniki: 1,2 kg ziemniaków 2 marchewki 1 por 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka bulionu 1 opakowanie twarożku śmietankowego 1 opakowanie twarożku z ziołami 1 łyżeczka natki pietruszki 1 łyżeczka szczypiorku bulion warzywny 500 g pieczeni rzymskiej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki margaryny Sposób wykonania: Obrane ziemianki pokroić na ćwiartki, zalać je wodą, doprowadzić do…