Składniki: 300 g mrożonego groszku główka sałaty cebula 1 l bulionu 5 łyżek śmietany 22% 2 łyżki listków mięty 2 łyżki masła łyżka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać odsączony groszek oraz sałatę porwana na małe kawałki. Zalać całość 1 szkl. bulionu i trzymać na małym…
Kategoria: Zupy
Zupa fasolowa
Zupa fasolowa z marchewką
by Agata Kornaś • • 0 Comments
Składniki: 3 marchewki 20 dag zielonej fasolki szparagowej 20 dag żółtej fasolki szparagowej 1 brokuł 1 torebka ugotowanego ryżu 1 l rosołu 2 kostki rosołowe sól pieprz vegeta Sposób wykonania: Marchewkę pokroić w talarki, dodać do niej obie fasolki oraz brokuł podzielony na różyczki. Zalać całość rosołem, wrzucić jeszcze kostki rosołowe i gotować na małym…
Zupa Grzybowa
Zupa grzybowa Tomka
by Tomek • • 0 Comments
Zupa cebulowa
Zupa cebulowa na zimowe dni
by Kinga Otręba • • 0 Comments
Składniki: 6 dużych cebul 20 dkg żółtego sera Gouda 1 kostka masła łyżki mąki 5 łyżek oliwy 1 litr rosołu z kostki ½ litra mleka sól, pieprz do smaku białe pieczywo /może być z kilku dni/ Sposób przyrządzenia; Na połowie masła podsmażamy cebulę uprzednio pokrojoną w półplasterki, dodajemy oliwę. Kiedy cebula zmięknie, podprawiamy mąką i…