Składniki:
- 2 duże bakłażany
- 30 dkg grzybów
- 2 cebule
- 2 łyżki masła
- 2/3 szklanki śmietany kremówki
- 4 łyżki tartego żółtego sera
- sól, pieprz do smaku
Składniki: 25 dkg makaronu rurki 30 dkg filetów z karpia, płoci, okonia… 4 łyżki masła 4 łyżki mąki 2 szklanki tartego żółtego sera sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ryby przyprawić, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła z 1 łyżka oleju, usmażyć na nim ryby , wyłożyć na papierowy ręcznik celem pozbycia…
Składniki: 10 dkg makaronu kolanka, rurki… 40 dkg grzybów 10 dkg boczku wędzonego 4 pomidory 3 jajka ½ szklanki śmietany 4 łyżki masła 15 dkg tartego sera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, dodać łyżkę masła, dokładnie wymieszać. Grzyby oczyścić pokroić w…
Składniki: 8 kromek chleba tostowego 2 łyżki masła 3 łyżki tartego żółtego sera 4 jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ostrym nożem obkroić skórki z chleba. W 4 kromkach za pomocą szklanki i ewentualnie nożyka wykroić centralnie otwory. Pozostałe 4 kromki posmarować masłem. Na posmarowanych masłem kromkach ułożyć kromki z wyciętymi otworami, lekko docisnąć dłonią. Do…
Składniki: 2 kromki chleba tostowego pomidor w plastrach tarty żółty ser 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Chleb pokroić w kwadraty odpowiadające wielkością plastrom pomidora. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić na nim pieczywo. Na tak przygotowanych kawałkach chleba ułożyć pomidory, przyprawić z umiarem solą i pieprzem, posypać serem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C i…