Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzanki z jajkiem zapiekane

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki tartego żółtego sera
  • 4 jajka
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Ostrym nożem obkroić skórki z chleba. W 4 kromkach za pomocą szklanki i ewentualnie nożyka wykroić centralnie otwory. Pozostałe 4 kromki posmarować masłem. Na posmarowanych masłem kromkach ułożyć kromki z wyciętymi otworami, lekko docisnąć dłonią. Do każdego otworu wybić jajko, przyprawić go solą i pieprzem, posypać całość tartym serem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni C i zapiec w nim przygotowane grzanki przez 5 minut. Podawać gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *