Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron zapiekany z grzybami

Składniki:

  • 10 dkg makaronu kolanka, rurki…
  • 40 dkg grzybów
  • 10 dkg boczku wędzonego
  • 4 pomidory
  • 3 jajka
  • ½ szklanki śmietany
  • 4 łyżki masła
  • 15 dkg tartego sera
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, dodać łyżkę masła, dokładnie wymieszać. Grzyby oczyścić pokroić w plastry, boczek pokroić w słomkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w grubą kostkę.  W rondlu rozgrzać resztę masła, dodać grzyby, boczek i pomidory, dusić mieszając 5 minut, przyprawić solą i pieprzem, schłodzić. Jajka ubić ze śmietaną, dodać ser, natkę pietruszki, drobno pokrojony ząbek czosnku, przyprawić, wymieszać. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę z połowy makaronu, na nim grzyby z dodatkami, ponownie makaron. Całość lekko ugnieść dłonią i zalać równomiernie śmietaną z dodatkami. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż powierzchnia zacznie się rumienić. Podawać na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *