Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zakąski

Śledzie z wiśniami i granatem

Składniki: 50 dkg solonych filetów ze śledzi Dressing: 1 granat 15 dkg wiśni bez pestek – opcjonalnie sok z 1 cytryny 1 łyżeczka utartego imbiru ½ łyżeczki cukru 1 łyżka oliwy kolorowy pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Śledzie wymoczyć w wodzie z dodatkiem mleka, pokroić w poprzek na 2 cm kawałki. Owoc granatu przekroić na połowę,…

Tartaletki z kurczakiem

Składniki: tartaletki kliknij 40 dkg gotowanego lub pieczonego kurczaka 2 jajka 1 drobno pokrojona cebula posiekana natka pietruszki i inne ulubione zioła 1 łyżeczka masła sól, pieprz keczup 10 dkg tartego sera Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut aż stanie się szklista. Mięso kurczak i cebulę zemleć w maszynce do…

Dla miłośników zakąsek. Zbiór znakomitych przepisów.

Składniki: wędzony łosoś w plastrach młode, gotowane ziemniaki Dresing: 10 dkg tartego żółtego sera 1 utarte jabłko 1 – 2 łyżek tartego chrzanu sok i otarta skórka z ½ cytryny 2 łyżki oliwy 1 łyżka posiekanego koperku sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Składniki dresingu wymieszać, przyprawić do smaku. Duże, młode ziemniaki pokroić w…

Rolada mięsno jajeczna

Składniki: Masa jajeczna: 5 jajek 35 dkg tartego żółtego sera 1 szklanka majonezu Masa mięsna: 50 dkg mielonego, mieszanego mięsa 1 posiekana drobniutko cebula posiekany estragon sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Składniki masy jajecznej dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem piekarniczym i wylać na nią równa warstwę masy jajecznej. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury…

Mini kanapki z serem kozim i krewetkami

Składniki: 10 gotowanych odwłoków krewetek 10 słonych krakersów 2 łyżki sera koziego sok z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Ser przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, ma mieć wyraźnie pikantno kwaśny smak. Na krakersie ułożyć warstwę sera, wbić w niego po kilku minutach (krakers lekko zwilgotnieje) wykałaczkę z nabitą nań krewetką, ozdobić gałązką…