Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zakąski

Śledź po wiejsku

Składniki: 50 dkg solonych filetów ze śledzi 4 łyżki majonezu 4 łyżki soku jabłkowego 1 łyżeczka musztardy ½ łyżeczki mielonego pieprzu 1 cebula 1 kwaśne jabłko Sposób przyrządzenia: Śledzie opłukać zimną wodą i zalać na kilka godzin mocnym, zimnym naparem z herbaty. Odsączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Majonez wymieszać z sokiem jabłkowym, pieprzem, musztarda. Skorygować…

Prażone słone migdały

Składniki: 50 dkg migdałów 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 2 łyżki soli morskiej szczypta pieprzy kajeńskiego 1 łyżka ulubionych suszonych ziół Sposób przyrządzenia: Migdały zalać na 1 minutę wrzątkiem, odcedzić, polać zimną woda, obrać skórkę, pozostawić aby wyschły. Na patelni rozgrzać oliwę i masło dodać migdały i prażyć na złoty kolor potrząsając patelnią. Trwa…

Pasztet z kurczaka z orzechami pistacjowymi

Składniki: 1 kg mielonego mięsa drobiowego 20 dkg filetu drobiowego 2 kromki chleba tostowego 4 śliwki suszone 1 białko jaja 2 łyżki śmietany 4 piórka zielonej cebulki drobno posiekanych 1 drobno posiekany ząbek czosnku 12 dkg pokrojonej w kostkę szynki ½ szklanki oczyszczonych orzechów pistacjowych 1 łyżeczka posiekanego estragonu lub 1/3 łyżeczki suszonego szczypta mielonej…

Marynowane kiełbaski do piwa

Składniki: 1 kg kiełbasek frankfruterek lub kabanosów 1 kg cebuli 1 szklanka octu 1,5 szklanki wody 2 łyżki soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju 3 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 5 rozgniecionych ząbków czosnku Sposób przyrządzenia: Kiełbaski pokroić na kawałki wg upodobań, skórkę pozakłuwać widelcem. Przygotować marynatę. Wodę, ocet,…