Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Prażone słone migdały

Składniki:

    • 50 dkg migdałów
    • 2 łyżki masła
    • 2 łyżki oliwy
    • 2 łyżki soli morskiej
    • szczypta pieprzy kajeńskiego
    • 1 łyżka ulubionych suszonych ziół


    Sposób przyrządzenia:
    Migdały zalać na 1 minutę wrzątkiem, odcedzić, polać zimną woda, obrać skórkę, pozostawić aby wyschły. Na patelni rozgrzać oliwę i masło dodać migdały i prażyć na złoty kolor potrząsając patelnią. Trwa to około 5 minut. Do miski dodać roztarte w dłoni zioła (ja dodaje rozmaryn i tymianek) sól, i pieprz. Dokładnie wymieszać, schłodzić i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *