Składniki:
-
- 10 pomidorów
- 2 ugotowane na twardo jajka
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 1łyżka majonezu
- 1 łyżka kaparów lub zielonego pieprzy w zalewie
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Tuńczyka wyłożyć na sito, dokładnie obsączyć z oleju, drobno posiekać. Jajka obrać, pokroić w kostkę Kapary obsączyć z zalewy, pokroić. Natkę pietruszki drobno posiekać. W miseczce wymieszać wszystkie te składniki, dodać majonez, wymieszać, ewentualnie przyprawić. Z pomidorów ściąć wierzchołek, łyżeczką wydrążyć miąższ, wnętrze oprószyć solą i pieprzem. Każdy z pomidorów wypełnić ściśle farszem. Odstawić na minimum 3 godziny do lodówki. Polecam, pychota.