Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory faszerowane tuńczykiem z jajkiem

Składniki:

 

    • 10 pomidorów
    • 2 ugotowane na twardo jajka
    • 1 puszka tuńczyka w oleju
    • 1łyżka majonezu
    • 1 łyżka kaparów lub zielonego pieprzy w zalewie
    • natka pietruszki
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Tuńczyka wyłożyć na sito, dokładnie obsączyć z oleju, drobno posiekać. Jajka obrać, pokroić w kostkę Kapary obsączyć z zalewy, pokroić. Natkę pietruszki drobno posiekać. W miseczce wymieszać wszystkie te składniki, dodać majonez, wymieszać, ewentualnie przyprawić. Z pomidorów ściąć wierzchołek, łyżeczką wydrążyć miąższ, wnętrze oprószyć solą i pieprzem. Każdy z pomidorów wypełnić ściśle farszem. Odstawić na minimum 3 godziny do lodówki. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *