Składniki: 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych 3 pęta chińskiej kiełbasy 2 łyżka startego korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 10 grzybków shitake 3 szkl. soi 3 łyżki sou sojowego 1 ½ szkl. bulionu 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić na plasterki, którą wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Dodać starty imbir oraz…
Kategoria: Wędliny
Wędliny
Roladki z szynki ze szparagami w migdałach
by Artur C • • 0 Comments
Wędliny
Pieczona wędzona szynka
by Marzena • • 0 Comments
Wędliny
Salceson z grzybami
by Matylda • • 0 Comments
Składniki: 20 dag grzybów: prawdziwki, koźlaki, kurki, boczniaki, pieczarki 2 cebule 6 jajek 3 łyżki oleju sol pieprz kminek tarta bułka Sposób wykonania: Grzyby oczyścić po czym zalać wodą i chwilę gotować po czym odcedzić i pokroić. Następnie posiekać cebulę i poddusić ją razem z grzybami. W między czasie 4 jajka ugotować na twardo, wówczas…
Wędliny
Kiełbaski w cieście
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 50 dag. małych ,krótkich kiełbasek 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 1 jajko przecier pomidorowy bazylia olej do natłuszczenia blachy sól pieprz Sposób przyrządzenia: Kiełbaski naciąć wzdłuż w kilku miejscach. Ciasto francuskie rozmrozić, lekko rozwałkować, i pokroić na długie paski- trójkąty . Ścisło owinąć każdą kiełbaskę. Wyłożyć na natłuszczoną blachę, wstawić do piekarnika i piec…