Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wędliny

Wędliny do zrobienia samemu, pieczone mięsa i wszytko inne co by się mogło zmieścić w tej kategorii.

Kiełbaski w chrupiącej słonince

Składniki: 6 kiełbasek wieprzowych 6 plasterków słoniny oliwa do smażenia 1 cebula 1 marchew 1 łyżeczka ziół 2 łyżki ketchupu sól pieprz 120 ml wody Sposób wykonania: Każdą kiełbaskę owinąć plasterkiem słoniny i przełożyć je na patelnie z rozgrzaną oliwą. Trzymać na ogniu do momentu, aż słonina stanie sie chrupka, wówczas przełożyć kiełbaski do naczynia…

Kiełbaski na puree ziemniaczanym

Składniki: 8-10 kiełbasek 1 kg ziemniaków 2 l osolonego wrzątku 30 g masła 120 ml mleka szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz Sposób wykonania: Kiełbaski nakłuć w kilku miejscach po czym smażyć je we własnym tłuszczu na średnim ogniu. W między czasie ziemniaki zalać osoloną wodą i ugotować, wówczas je rozgnieść i dodać do nich mleko…

Pieczone kiełbaski w cieście

Składniki: kilogram kiełbasek 1-2 opakowanie cienkiego ciasta jajko Sposób wykonania: Z kiełbasek zdjąć skórę po czym doprawić  je do smaku swoimi ulubionymi przyprawami. Następnie uformować kiełbaski o średnicy 5 cm i pociąć je na 5 cm kawałki. Ciasto rozwałkować i pokroić na prostokąty w które zawiniemy kiełbaski. Każdy owinięty kawałek posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do…

Mortadela z patelni

Składniki: 4 jajka 600g mortadeli 400 g tartej bułki 500 ml oleju 2 cytryny Sposób wykonania: Mortadele pokroić na plastry, które moczyć w roztrzepanym jajku a potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć mortadele na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przed podaniem skropić sokiem z  cytryny.