Składniki: 5 łyżek mrożonej mieszanki groszek z marchewką 1 puszka 250g czerwonej fasoli 1 puszka 250g pomidorów bez skórki 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 2 łyżki oleju 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka przecieru pomidorowego dressing oryginalny cebulowo-pomidorowy Delecty tacos, chrupkie kukurydziane tortille Delecty 200g śmietany, może być jogurt przyprawy: szczypta…
Kategoria: Wegetariańskie
Wegetariańskie
Krokiety z ruskim farszem
by Magdalena • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ziemniaków 2-3 średniej wielkości białe cebule ser biały tłusty /lub śmietankowy/ sól, pieprz 0,3 kg mąki /najlepsza jest mąka żytnia, ale pszenna też może być/ 1 jajko około 0,5 l mleka 3,2% olej do smażenia 2 łyżeczki masła Sposób przyrządzenia: Z mąki, jajka i mleka przygotować ciasto na naleśniki. Ciasto powinno być…
Wegetariańskie
Krokiety litewskie
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 20 dag ryżu 15 dag szynki 4 dag suszonych grzybów 5 dag żółtego sera natka pietruszki 1 jajko do panierowania tarta bułka sól i pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Ryż opłukać, zalać wrzącą, osoloną wodą, ugotować i odcedzić. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i posiekać, połączyć z ryżem, zmieloną szynką, startym serem,…
Wegetariańskie
Naleśniki kokosowe
by Dorcia • • 0 Comments
Składniki:
Naleśniki:
- 10 dkg mąki
- 1 łyżeczka cukru pudru
- szczypta soli
- 1 duże jajko
- 1 łyżeczka rozpuszczonego masła
- kilka kropli olejku waniliowego
- szczypta startej startej skórki cytrynowej
- tłuszcz do smażenia
Farsz:
- 1 szklanka startego świerzego kokosu
- 1 łyżka rodzynek
- 8 dkg brązowego cukru
- szczypta mielonego kardamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
Wegetariańskie
Fasolka szparagowa z kurkami
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 60 dag fasolki szparagowej 25 dag świeżych kurek 1 średnia cebula 2.5 łyżki masła 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka mączki kartoflanej 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę umyć, pozbawić końcówek i łyka. Pokroić na 3 cm kawałki. Zalać wrzącą lekko posoloną wodą. Gotować 15 min. Odcedzić. Cebulę obrać…