Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krokiety z ruskim farszem

Składniki:


  • 1 kg ziemniaków
  • 2-3 średniej wielkości białe cebule
  • ser biały tłusty /lub śmietankowy/
  • sól, pieprz
  • 0,3 kg mąki /najlepsza jest mąka żytnia, ale pszenna też może być/
  • 1 jajko
  • około 0,5 l mleka 3,2%
  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki masła


Sposób przyrządzenia:
Z mąki, jajka i mleka przygotować ciasto na naleśniki. Ciasto powinno być gładkie. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Na nagrzany olej wyłożyć ciasto naleśnikowe (tyle, aby przykryło cienką warstwą patelnię o średnicy około 24 cm). Usmażyć z obu stron. Smażyć tyle naleśników, na ile wystarczy ciasta. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Ugotować na miękko w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zrumienić na patelni /na oleju/ na złoty kolor. W czasie smażenia dołożyć odrobinę soli i pieprzu do smaku. Ziemniaki /jeszcze ciepłe/ ugnieść na "puree". Dodać do nich rozdrobniony ser biały. Wymieszać. Do tak przygotowanej masy dodać podsmażoną cebulę. Wymieszać jeszcze raz. Wziąć jeden naleśnik. Położyć /mniej więcej na odległości 1/3 naleśnika/ 1-2 łyżki farszu. Naleśniki zwijać jak krokiety. Tak przygotowane krokiety ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.  Każdy krokiet przykryć "płateczkiem" masła. Można też masło zastąpić, jak to widać na zdjęciu, boczkiem, bekonem itp. Tylko wtedy krokiety stracą swój wegetariański charakter. Naczynie włożyć do piekarnika. Zapiekać w temperaturze 240 stopni około 3-5 minut. Podawać na gorąco. Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *