Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 5-6 suszonych śliwek 2 łyżki rodzynek 200 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki masła sól 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny 100 ml wody 1 cebula 3-4 goździki 1 jabłko 2 łyżki posiekanych włoskich orzechów Sposób wykonania: Śliwki oraz rodzynki zalać kilkoma łyżkami wina i odstawić na chwilę.…
Kategoria: Warzywa
Warzywa
Bigos staropolski Agi
by Agnieszka Świątek • • 0 Comments
Warzywa
Warzywne szaszłyki z polędwicą
by Bogusia Muszyńska • • 0 Comments
Składniki: 1 marchewka 1 seler 1 por 45 dag szalotek 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 2 gałązki rozmarynu 2 gałązki tymianku ½ l bulionu mięsnego ¾ l czerwonego burgunda 1 strąk czerwonej papryki 1 strąk żółtej papryki 2 cukinie 80 dag polędwicy wołowej sól pieprz Sposób wykonania: 20 dag szalotek oraz czosnek posiekać po…
Buraki
Krem z buraków z gruszkami i jabłkiem
by Żaneta Bukowska • • 0 Comments
Składniki: 50 dag czerwonych buraków 1 winne jabłko 2 gruszki 1 łyżeczka posiekanego imbiru 1 ¼ l bulionu z kurczaka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 ml czerwonego wytrawnego wina sól 1 łyżka soku z cytryny szczypta cukru 25 dag Smetany 18% Sposób wykonania: Buraki, jabłko i gruszki obrać po czym zetrzeć na tarce. Zalać je…
Warzywa
Jarzyny i grzyby smażone w cieście
by Iwona Olejnik • • 0 Comments
Składniki: 20 dag kalafiora 20 dag brokułów 20 dag cukinii 20 dag boczniaków 20 dag pieczarek 30 dag mąki 2 jajka 200 ml jasnego piwa tymianek sól pieprz olej Sposób wykonania; 25 dag mąki przesiać po czym wbić do niej jajka i wlać piwo. Całość dokładnie wymieszać, dodając tymianek, sól oraz pieprz. Ciasto można zmiksować…

