Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Cukinia zapiekana z serem mozzarella

Składniki: 50 dkg pokrojonego w plastry sera mozzsarella 1 duża pokrojona w plastry cukinia 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 4 jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Plastry cukinii obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawami. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim plastry cukinii z obydwóch stron lekko rumieniąc. Żaroodporną formę do…

Przekąska z cukinii i wędzonej makreli

Składniki: 1 wędzona makrela pozbawiona ości i ewentualnie skóry 1 pokrojona w plastry młoda cukinia 2 pokrojone w plastry pomidory 10 dkg tartego parmezanu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Plastry cukini i pomidorów przyprawić. Połowę plastrów cukini posypać parmezanem, ułożyć na nich plastry pomidora, kawałki wędzonej makreli, całość zwieńczyć pozostałymi plastrami cukinii, spiąć wykałaczkami, obsypać resztą…

Bakłażany duszone ze śmietaną

Składniki: 5 bakłażanów sól 2 ½ łyżki maki 3 łyżki margaryny 1 ¼ szkl. śmietany łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Bakłażany obrać po czym pokroić je w krążki, które gotować 5 minut w osolonym wrzątku. Po tym czasie odcedzić je, obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni. Następnie wlać 1 szklankę wody i doprowadzić…