Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Kapusta

Pieczona kapusta pak choi

Składniki: 6 łyżek oleju roślinnego 2 ząbki czosnku 6 szkl. grubo poszatkowanej kapusty pak choi sól pieprz Sposób wykonania: Ząbki czosnku smażyć na rozgrzanej oliwie ok. 15 minut, wówczas czosnek wyjąć a w oliwie obtoczyć poszatkowaną  kapustę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie przełożyć kapustę na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 230…

Kapusta z fasolką Radka

Składniki: • 1 główka czerwonej kapusty • 1 puszka fasoli w zalewie • 1 szkl. wytrawnego czerwonego wina • 10 dag masła • 1 czubata łyżka mąki • sól • pieprz • cukier • ocet Sposób wykonania: Kapustę bardzo drobno poszatkować po czym zalać osolonym wrzątkiem i gotować ok. 5 min po czym odsączyć i…

Młoda kapusta z ryżem

Składniki: 3 ½ szkl. ryżu 1 główka młodej kapusty 2 łyżki smalcu 2 łyżeczki soli 2 ½ szkl. wody 2/3 szkl. wrzątku Sposób wykonania: Ryż zalać dokładnie opłukać po czym zalać świeżą wodą i odstawić na 3 godz. W między czasie kapustę obrać z twardych liści po czym pokroić ją w kostkę, wówczas smażyć ją…

Smażona kapusta

Składniki: 40 dag kapusty włoskiej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka imbiru 3 łyżki oleju 1 ½ łyżki sosu sojowego 1 ½ łyżeczki przyprawy maggi 3 łyżki rosołu 1 ½ łyżki smalcu Sposób wykonania: Na rozgrzany olej dodać imbir wymieszany z sosem sojowym oraz rozgnieciony czosnek, smażyć ok. 10 sekund i dodać kapustę pokrojoną w duże…

Kapusta z nutą imbiru

Składniki: • główka czerwonej kapusty • pęczek cebulki dymki • 2-3 ząbki czosnku • kawałek świeżego imbiru • 2 łyżki rodzynek • 2 łyżki miodu • ½ łyżeczki pieprzu • sól • ¾ szkl. czerwonego wytrawnego wina • 3-4 łyżki oliwy Sposób wykonania : Na rozgrzany olej wrzucić czosnek utarty z solą, przesmażyć i wrzucić…