Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Kapusta

Kotlety z kapusty

Składniki: 1 mała główka kapusty  jajo 1 cebula sól, pieprz olej mąka bułka tarta Sposób przyrządzenia: Kapustę pokroić na ćwiartki, ugotować ,przekręcić przez maszynkę, wycisnąć. Dodać sól. pieprz, jajo i podsmażoną cebulkę . Uformować kotleciki, obtoczone w bułce smażyć na złoty kolor

Kapusta włoska faszerowana ryżem i grzybkami

Przyrządza się tak samo jak faszerowana mięsem, tylko w dzień postny zamiast farszu z mięsa nałożyć pomiędzy listki następującego farszu: ćwierć litra ryżu zblanszować wrzącą wodą, zmieszać z zasmażoną w łyżce masła cebulą, dwoma lub trzema łyżkami usiekanych, gotowanych grzybów, zalać szklanką smaku z grzybków i wstawić przykryty na 15 minut do gorącego pieca. Potem…

Kapusta włoska w beszamelu.

Składniki: • 60 dag kapusty włoskiej • sól • cukier • tłuszcz • 1 łyżka mąki • 1 i 1/2 szklanki mleka • 1/2 szklanki śmietany • 1 jajko • 5 dag sera podpuszczkowego • bułka tarta Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić i pokroić w kostkę. Ugotować w osolonej wodzie z odrobiną cukru i odcedzić. Stopić…