
Składniki:
- 125 g kuskus
- 500 ml wrzątku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 20 listków mięty
- 3 pomidory
- sok z 1 cytryny
- 6-8 łyżek oliwy
- sól
- pieprz

Składniki: 2 pęczki rukwi 200 g ziaren gotowanej kukurydzy 3-4 kiwi 2 ząbki czosnku 1 papryka brazylijska sól pieprz 3-4 łyżki octu ziołowego 6 łyżek oliwy z oliwek Sposób wykonania: Liście rukwi oczyścić po czym dodać do nich kukurydzę oraz obrane kwiki pokrojone w plasterki. Następnie dodać posiekany czosnek i paprykę. Całość wymieszać i doprawić…
Składniki: 4-6 marchwi 1-2 ząbki czosnku 8 łyżek posiekanej natki pietruszki Sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Marchewki obrać po czym zetrzeć je na tarce. Następnie czosnek posiekać i dodać go do marchewki razem z natką pietruszki. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny solą oraz pieprzem i polać…
Składniki: 1 słoiczek selera z marchewką 1 puszka kukurydzy 4 jajka cebula(lub por) majonez sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane jajka kroimy w kosteczkę, dodać kukurydze, seler z marchewką i startą cebulę. Mieszamy z majonezem, przyprawiamy do smaku. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Wioleta Żurawicz
Składniki: sałata(mogą być różne rodzaje) kiełki sojowe pomidor żółty i czerwony ogórek zielone oliwki feta Sos: oliwa z oliwek ocet balsamiczny sól i cukier do smaku Sposób wykonania: Pomidory, ogórki i fetę kroimy na małe kawałki i mieszamy dodajemy do sałaty i kiełków. Robimy sos z trzech łyżek oliwy i jednej łyżki octu doprawiając do…